Translate

۱۳۹۲ اسفند ۲۵, یکشنبه

چهارشنبه سوری ، جشن یا جنگ؟!


کسانی که بخشی از سالهای عمر خود را در دوران پهلوی سپری کرده باشند به خوبی به یاد دارند که تفاوت بسیاری در نحوه برگزاری جشن ها و آیین های ملی در آن زمان و حال حاضر وجود دارد. در دوران پهلوی ، هدف از برگزاری جشن ها و آیین های ملی ، حفظ و ترویج سنت های اصیل ایرانی بود که از پیشینیان برای ما به یادگار رسید بود. به این منظور برنامه های و آموزش های متعددی در این زمینه تدارک دیده می شد تا ایرانیان از دلایل برگزاری این جشن ها و آیین ها مطلع شوند و نحوه اجرای صحیح آنرا نیز بیاموزند و به فرزندان خود منتقل کنند.
توده مردم نیز در هنگام شرکت در چنین جشنها و مراسمی ، ضمن رعایت سنن ، با شادی و پایکوبی از لحظه لحظه این جشن ها لذت می بردند و خاطرات خوشی در ذهنشان به یادگار می ماند.
متاسفانه پس از انقلاب اسلامی به دلیل مبارزه گسترده رژیم آخوندی با سنن و آیین های ایرانی ، بیشتر این جشن ها یا به فراموشی سپرده شد و یا به دلیل ناآگاهی مردم از دلایل برگزاری آنها ، مسیری انحرافی را طی کرد و تنها اسمی از آن بعنوان یک مراسم سنتی باقیماند. یکی از این مراسم زیبا و اصیل ایرانی ، جشن چهارشنبه سوری است که متاسفانه با نحوه برگزاری واقعی آن فاصله ها دارد.
از بین رفتن امید به زندگی و گسترش فرهنگ تهاجمی در بین مردم در اثر تبلیغ فرهنگ منحط عربی و نهادینه کردن خشونت در جامعه ، سبب شده است که فرهنگ شادی در ایران نابود گردیده و ایرانیان توانای شاد بودن و شادی کردن را از دست بدهند!
برگزاری جشن چهارشنبه سوری که در گذشته با شادی و پایکوبی و رقص و آواز همراه بود و خود دلیلی می شد بر گردهم آمدن خانواده ها برای تقسیم شادی ها تا یک شب به یاد ماندی را برای اعضاء خانواده رقم زند ، امروز تبدیل به صحنه جنگ و گریز بین جوانان و ماموران حکومتی شده است! علاوه بر آن عدم دسترسی مردم به وسایل محترقه و آتشبازی استاندارد و بی خطر که در تمامی کشورها رایج است ، موجب شده که کودکان و نوجوانان و جوانان به استفاده از مواد محترقه دست ساز و خطرناک روی آورند و این مسئله علاوه بر سلب آسایش و امنیت خانواده های شرکت کننده در این جشن ، جراحات و در مواقعی تلفاتی نیز به بار می آورد که خود من بارها شاهد آن بوده ام.
هر چند تلاش حکومت در تخریب پایه های فرهنگ ایرانی تا به امروز بی ثمر مانده است اما وظیفه تک تک جامعه ایرانی است که مانع انحراف چنین جشن هایی از مسیر چندین هزار ساله خود شوند. برگزاری صحیح این جشن ها علاوه بر حفظ  یک سنت و آیین ملی  نه تنها می تواند روحیه ساز و همراه با لحظات شاد برای ایرانیان باشد بلکه خود بهانه ایی است برای مبارزه با حکومت اسلامی که تلاش بسیاری بر جایگزین کردن رسوم ایرانی با فرهنگی دارد که تنها زنبارگی و خشونت و توحش اعصار تاریک را به همراه می آورد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر